Шестима души са ранени, а повече от 120 къщи са повредени

...
Шестима души са ранени, а повече от 120 къщи са повредени
Коментари Харесай

След мощния трус в Китай: Ранени хора, спрени влакове и срутени сгради

Шестима души са ранени, а повече от 120 къщи са повредени или разрушени след мощния трус от 7,1 по Рихтер в Китай , съобщи Асошиейтед прес. 

Според Агенцията за земетресенията в Синцзян епицентърът на труса е бил на към 50 километра от град Уши, като пет села са ситуирани в радиус от 20 километра към него.

An with a magnitude of 7 was reported at the - border, the Uzbekistan Ministry of Emergency Situations says.

In, the capital of, the quake measured a magnitude of 3.
— APA News Agency (@APA_English)
По данни на Китайската работа за земетресенията трусът почнал в 02:09 часа локално време (18:09 по Гринуич) и е засегнал планински граничен регион в северозападната китайска провинция Синцзян.

Към 04:00 часа сутринта (20:00 по Гринуич) наоколо до епицентъра са били регистрирани 14 вторични труса с магнитуд 3,0 и повече, а най-силният второстепенен трус е бил с магнитуд 5,3, оповестява организация Синхуа.

Железопътната администрация на Синцзян неотложно е спряла работа и 27 влака са били наранени от земетресението, прибавя организацията.

7.0 Earthquake Hits Kyrgyzstan and China
Long Version:
— Meteor News (@FishNewsChannel)
Китайската работа за земетресенията съобщи, че неотложно е задействала службите за незабавно реагиране взаимно с Бюрото на щаба за помощ при трусове и министерството на изключителните обстановки, като е изпратила група, която да управлява локалните избавителни действия.

Китайското министерство на изключителните обстановки съобщи, че няколко отдела координират напъните за оказване на помощ, като обезпечават памучни палатки, палта, юргани, матраци, сгъваеми кревати и печки за отопление, заяви още Синхуа.

През последното денонощие провинция Синцзян бе наранена от няколко трусове, показва Ройтерс.

В прилежащ Казахстан министерството на изключителните обстановки заяви, че последното регистрирано земетресение е било с магнитуд 6,7.

BREAKING: 7.1-magnitude earthquake rattles part of western China, injuring 6 people and collapsing 47 homes
— The Associated Press (@AP)
В най-големия казахстански град Алмати жителите избягаха от домовете си и се събраха на открито макар студеното време, като някои от тях бяха облечени с пижами и чехли. Не се оповестява за вреди.

Трусът, последван от вторични земетресения към 30 минути по-късно, е бил усетен и в Узбекистан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР